onsdag 31 december 2014

GOTT NYTT ÅR!!

Vill bara önska dig ett riktigt, riktigt Gott Nytt år firande!! Ha en underbar kväll!

Vi skall strax ha besök av våra vänner, Familjen Hallberg. Bordet är dukat och det mesta av middagen är förberedd. Det skall bli riktigt trevligt att dom kommer till oss!








Nu ska jag bara försöka kränga på mig detta tajta guldiga fodral.... Sedan är vi REDO!!!







GOTT NYTT 2015!



fredag 26 december 2014

Minnen i ett annat hem, en annan tid..



Denna annandag har jag bara varit inne och skrotat hela dagen. Jag har rensat och rensat.. Garderober och hyllor. Slängt massvis med saker och lagt upp tveksamma saker på vinden.

Att det idag är 10 år sedan Tsunamin ägde rum, det har jag nästan svårt för att förstå. Jag tänker på alla som har förlorat nära och kära i vågen för 10 år sedan.

Jag tänker också på vilken tur jag hade som kom hem från Thailand den 23 dec 2004, bara 2 dagar innan Tsunamin kom.
Jag kommer så väl ihåg hur avundsjuk jag var på alla som vi lärde känna där ner som vi dök med, när dom berättade att dom skulle vara kvar över Jul och Nyår. Jag kommer ihåg att dom retade oss för att vi skulle åka hem.
Jag kommer också ihåg att jag satt på utsiktspunkten på Phi phi Island den 20 december och tänkte .. Guuud så vackert det är här!! Men åhh så mycket long trail båtar och motorbåtar det är precis överallt. Undrar vad naturen tycker om detta. Jag sa till min dåvarande pojkvän, Johan... "Någon gång kommer
väl jorden att ge igen för all denna natur förstörelse med bensin - och diesel utsläpp från alla tusentals båtar"... Tänk om jag visste då vad som skulle hända bara några dagar därefter..


När jag kollade på Hemnet i morse (brukar titta där då och då för skoj skull), så såg jag att "mitt gamla hem" låg ute till försäljning. Ett hus på Carlbergsgatan 20.

Gamla minnen väcktes genast till liv även fast man knappt kan känna igen huset idag, då det är totalrenoverat. Även den rosa tegelfasaden är bytt.
Jag bodde längst upp i det huset. I en egen liten lägenhet. Men jag känner igen det ändå och kommer ihåg precis hur allt såg ut.

Jag bodde där i över ett år. När jag väl hade flyttat dit, visade det sig att övriga rum i huset hyrdes ut av socialen. Det var kriminella människor som bodde i huset. Kriminella människor och lilla jag. Jag kommer så väl ihåg allas ansikten och deras egenskaper.

Det var polisrassia 2 gånger. Polisen undrade varför jag bodde där. Va då frågade jag, (naiv som jag är)?? Du bor ju i stans mest kriminella hus fick jag som svar.

Dom skyddade i alla fall mig. Gjorde mig aldrig något illa även fast jag ibland var så rädd för att gå ner i källarn för att hämta tvätten (gemensam tvättstuga), så jag darrade av skräck när jag gick ner dit. Jag visste aldrig vem och vad jag skulle möta.
En gång stod en av killarna med en kniv framför mig. Han sa att man kunde vässa kniven med luften och så svingade han de fram och tillbaka framför min näsa.

Jag kommer ihåg att jag ringde mamma för att tala om för henne vad som hänt och att om det hände mig något så var det den där finska mannen som stuckit ner mig.

En annan gång stod en rysk hora (som också bodde i huset), och bråkade med sin hallick så jag trodde att någon av dom skulle dö).

En annan gång låg det en tant i en soffa i hallen och jag var helt hundra på att hon var död. Jag ringde ambulans och polis men det visade sig att hon "bara" tagit en rejäl överdos och fick hjälp, så hon överlevde med nöd och näppe.

Men jag försökte verkligen föra alla samman. Försökte mig på att ordna gemensamma middagar. Vi gick tillsammans ner till Ica Focus i Gårda och handlade mat. Men det slutade alltid med att någon av dom började bråka. Dom var för påtända :-(.

Det var en annan kille som bodde i huset som var som jag, dvs icke kriminell och hade arbete. Han arbetade som kock på Villa Odinslund (nedanför vårt hus).  Han var så rädd vissa kvällar så att han knackade på min dörr och frågade om han fick sova på mitt golv. Det fick han naturligtvis.

När jag tittar på bilderna på Hemnet så känner jag igen mig fast ändå inte då det är så mycket renoverat.

Det var en singeltid i mitt liv och jag minns kvällarna jag låg på golvet, drack vin, lyssnade på ballader och grät av olycklig kärlek. Också dagarna och kvällarna som jag tillbringade där med mina vänner. Min vän Maria då vi alltid köpte hem kamben, barkis och cider som vi slafsade i oss innan krogen.  När vi kom hem så kollade vi på "Sex and the City" eller skräckfilmer.

När min ena boaorm Mimmi rymde och jag ringde min vän Mikael som fick komma och hjälpa mig att leta efter henne. Trots att han var ormrädd :-o
När jag kastade ut mössen från fönstret som Mimmi eller Pytis (min pytonorm) inte ville käka upp.

Alla dom där minnena väcks till liv. Både glada och ledsna minnen.
Tiden där gjorde mig i alla fall starkare och jag lärde mig mycket.

Oj, vilket långt inlägg detta blev...

Nä, nu blir det te med min fina man i detta trygga, kärleksfulla och mysiga hem som jag nu lever i :-)

Kram!


torsdag 25 december 2014

God Fortsättning!

Hoppas ni haft en riktigt skön Jul och har en God fortsättning på resten av 2014.. Snart är det 2015 och ljusare tider :-)

Den 22:e vände det ju och blir nu ljusare och ljusare för varje dag.

Vi hade en härlig Julafton! Barnen var mycket förväntansfulla och vaknade tidigt på Julaftons morgonen för att titta om tomten lagt paket under granen och det hade han ju förstås gjort :-)







Robin fick en jordglob.
När man tänder den så syns alla djuren i havet.
Väldigt mysig lampa och lärorik:-) 
Hugo fick bl. a ett Minecraft lego som han byggde ihop på någon timma.
Även den fräcka blixt lampan som du ser i bakgrunden. 


Mamman hade tydligen också varit snäll i år. Jag fick ett par super coola boots från Tiger of Sweden från barnen :-) 






Dressade för julfirande hos Farmor & Farfar. 

Ett UNDERBART julbord serverades hemma hos
Thore och Birgitta. Helt otroligt gott som vanligt! 

Å Tomten kom på besök ända från Finland!! 

Han var galet törstig den där Tomten  ;-)) 

Idag fick mamman och pappan sova lääänge medan barnen lekte med alla sina 100-tals nya leksaker. Kvalitetstid! Sedan fick vi ny energi och gav oss ut i det friska och soliga vädret. 





Efter lunch och en stunds vila, tog vi nya krafttag och gav oss ut i löparspåret medan barnen fick leka hos grannarna en stund. Det blev en 30-minuters runda. Första denna veckan. Bara två rundor kvar innan veckan är slut.


Sedan byggde jag och Robin sandslott med hans nya sandlera. Himla kul!







En helt underbart härlig Julledighet och fler sköna dagar framför oss. 

Nu blir det grillad kycklingfilé, klyftpotatis, Martins sås och sallad... 

Hoppas Ni alla får en riktigt fin och mysig ledighet och laddar ordentligt inför Nyårsfirandet. 

Stor kram!






tisdag 23 december 2014

Dan före dan...



Nu närmar det sig...  I morgon är det JULAFTON! Tomten har redan lagt några paket under granen. Men han kommer säkert att komma med fler under natten...



Igår tog jag min andra Humira spruta. Tog den hemma. Martin var ett bra stöd och hjälpte mig :-) 
Tog också prover på Carlanderska. Tre provrör med blod som jag ska ta varannan vecka. Kände mig lite låg och omplåstrad i går kväll. Idag har jag varit illamående så har inte kunnat äta lunch. Men nu har det släppt som tur är :-) 




Strax får vi besök. Mamma, Pappa, Mormor, Olle, Sanna, Victor och Anders kommer hit. Vi ska äta nygriljerad skinka, lax, sill, ägghalvor mm. Sedan blir det uppesittarkväll framför Bingolotto.
Det ska bli riktigt mysigt! 

Önskar Dig en riktigt God kväll och God Jul (om vi inte hörs i mon). 



KRAM och PUSSS! 





söndag 21 december 2014

4e advent.

Hej på dig min vän! Hoppas allt är bra med dig denna fjärde advent, dan före dan före dan före dopparedan :-)

I morse fick Robin tända det fjärde ljuset.




Här är det fint.
Men jag har lite hosta och konstiga kliande eksem på kroppen, förmodligen biverkningar av min nya medicin. Känner också att jag har tappat lite mer hår än vanligt denna veckan.
Men jag har ingen värk :-), så idag sprang jag för 3:e gången denna veckan tillsammans med min granne, Johanna.
Vi känner oss grymt stolta och glada över att vi tagit oss i kragen och gett oss ut i det gråa, blöta och ruggiga vädret.
Efter löpningen och en skön dusch, gick vi över till grannarna och jag och Johanna drack två stora koppar av min goda hemmagjorda glögg.
Barnen hade en musikföreställning för oss under den trevliga fikastunden.

Robin på elpiano och Max på elgitarr. 



Vi har också hunnit pyssla lite i helgen. Tagit in kottar från skogen. Målat dom med silverfärg, sedan penslat med klister och strött över massor med glitter. Dessa har vi sedan dekorerat ljusstaken med i vardagsrummet. Det blev glittrigt och fint! 



Jag har fått konstiga röda prickar (utslag) i ansiktet. En av dom mitt på näsan. Det är inga finnar eller plitor utan bara röda små prickar som är svåra att sminka över. Retligt! Men det är väl en del konstiga saker som händer i kroppen nu när jag tar denna starka medicin. I morgon är det dags för spruta nr 2
:-o



Till middag gjorde jag två plockrätter . Recepten hittade jag i Icas senaste Buffétidning. Dessa var helt magiskt goda så nu har jag ytterligare två receptfavoriter när det gäller lite mer "juliga rätter".

Brynt brysselkål, pancetta och Gruyére;









Robin var väldigt förtjust i maten! Kul eftersom det är lite annorlunda
smaker. Men Hugo var inte lika förtjust. Han åt några grönkål,
sedan var det bra. 

Nu har vi kollat på Julkalendern för andra gången idag. Jag tycker den är jättebra och har inte missat en sekund! Nu är det spännande... Ska dom hitta skatten och rädda orkidé kusten?? Jaa, det tror jag. Men hur med alla dessa hinder på vägen?


onsdag 17 december 2014

Gradering!

Idag var det avslutning på Jijutsun. Det var gradering, medalj - och diplomutdelning. Sist blev det fika.
Barnen fick också "sparras" med sina lärare. Det var väldigt kul att se hur mycket dom lärt sig under terminen.





Så här såg det ut när dom fick ta emot sin gradering, diplom och medalj; 







Det blev ingen "riktig" middag i dag pga graderingen. Så medan barnen åt kvällsmat, njöt jag av en underbart god tryffelsalami med opastöriserad brieost, mitt hembakade fröknäcke och ett glas rött till det.

Njutning idag igen ;-)





Det ska va gott å leva.... 

tisdag 16 december 2014

Jag gjorde det!!

Idag gjorde jag det som jag längtat efter såååå länge!! Jag var ute och joggade. När Martin kom hem svirade jag om till joggingkläder, reflexväst och pannlampa. Drog med mig min granne Johanna också. Jag hade inte ont det minsta. Helt otroligt!!
Nu kör jag så länge kroppen säger JA.
På en halvtimme tog vi oss runt dom dryga 5 kilometrarna ner till havet och på stigen vid berget tillbaka. En rund, skön slinga! Jag är överlycklig!!

Regnet öste ner och det var kolsvart ute.
Men med vilja och pannlampa och så är det inga problem :-) 


Hugo tyckte det var kul med pannlampan.


Igår kväll tog vi äntligen in vår Julgran.

Vi insåg ganska snabbt att det inte var den mest raka granen (även detta år)  :-)
Men vad gör väl det... Jag gick nämligen "totally bananas" inne på Iems i går eftermiddag. Köpte dom mest fantastiska julgranskulorna och finaste grandekorationerna jag någonsin sett!
Jag fick en "Blackout" inne i affären och plockade av dekoration efter dekoration i butikens vackra Julgran. Visste ju egentligen att nästan varje dekoration kostade minst 49 spänn. Meeeen va 17:on, jag lever bara en gång ;-)

Så jag kan säga att det var en sann njutning att pynta granen i går kväll. Vitt, silvrigt, glittrigt och någon gulddetalj här och där. Barnen var också överförtjusta i allt glittrigt. Discokulorna var Robins favoriter :-)














lördag 13 december 2014

Snow Fairy..


Alltså, detta måste vara den absolut godaste doften på en duschtvål!! -Snow Fairy Limited Edition shower gel från Lush. Denna säljs bara under julen så jag har bunkrat upp med ett par flaskor.  Köpte även en badbomb i samma doft. Ljuvligt!!




Jag har även köpt några av deras läppskrubb. Bl. a denna med smak och doft av Bubblegum.
Perfekt att skrubba läpparna innan tandborstningen (eftersom det är socker i), och innan man tar på sitt läppglans. Slicka bort överskottet av skrubbet och njut av den goda smaken. Torra läppar blir lena direkt!
Även barnen har fått varsitt, men får bara använda det en gång/dag innan tandborstningen på morgonen.




Denna morgonen har varit helt underbar! Vi har slappat, kollat på Julkalendern, ätit lång frukost.. Dessa  morgonstunder är ovärderliga.

Om ett par timmar ska vi åka till Hunnebostrand och hälsa på Linns föräldrar, Victoria och Fredrik.
Det ser vi fram emot väldigt mycket!


Önskar dig en fin fortsatt lördag!

torsdag 11 december 2014

Hade väldigt kul!


Jag hittade en kul film i Martins mobil, från i Lördags eftermiddag då vi tog en drink på Dorsia. Jag hade väldigt kul på en prydnadstiger (eller vad det nu var) som stod i restaurangen. Kommer knappt ihåg detta. Måste haft VÄLDIGT kul!!






Ha haaa haa!

Har varit hemma även idag med pojkarna. Det är ju 48 timmars karantän som räknas efter sista kräkningen.
Det var igår morse kl 09.15 som Robin gjorde det, så det betyder egentligen att kl 09.15 i morgon har det gått 48 timmar. Vi andra har mått och mår bra :-)

MEN det är lussefirande kl 07.30 i mon och det vore ju såå tråkigt att missa det så vi fuskar lite och kör på 46 timmars karantän istället.. Om nu inget annat händer under natten dvs....


onsdag 10 december 2014

Vi kom inte undan!

Jahaa,,, så vaknade jag i morse av en kräkande Robin i sängen. Vi kom alltså inte undan denna gången heller. Detta trots att jag haft barnen hemma från skola och dagis, tvättat händerna ofta, bytt kläder ofta, mm. mm
Men slutsatsen är att ; Det går inte att komma undan från denna hemska magsjukan.

Han har spytt 7 gånger efter att han vaknade klockan 6. Men nu var det en timma sedan sist. Håller tummarna!!


Jag har fått en del tips både för att "Mota Olle i grind" och för att lindra när "Olle redan öppnat grinden".

Alla dessa tips har vi följt idag och hoppas dessa hjälper;

När magsjukan redan har brutit ut; 

Blanda 1 tsk socker och 1 krm salt i ett stort glas kokt vatten. Pressa saften från en kvarts citron och drick.
Magen lugnar sig på en kort stund.

Robin har fått i sig hela glaset och verkar piggare redan. Dessutom tyckte han att det var godare än saft. Toppen!!

Huskurer för att motverka magsjuka: 

- ÄPPELCIDERVINÄGER, ca 1 msk varje morgon i ett glas vatten, ska hålla magsjukan borta.

- Det sägs också hålla magsjukan borta om man dricker vatten och äter sockerbitar.

- En annan grej som jag brukar köra när barnen fått magsjuka eller när jag hör att det går magsjuka på skolan/dagis, är att stoppa i mig 7-10 hela vitpepparkorn varje dag. 


Tack Katrin för alla tipsen! 




I går kväll var jag och Martin på ett väldigt mysigt Julmingel på Hagabadet. Det bjöds på massvis med champagne, goda mumsbitar, trevliga människor, trubadur och en vacker simuppvisning i den (i mitt tycke) finaste simhallen som finns - Ägget. 

Charlotta var hemma hos oss och passade barnen och sov över.

Jag blir såå sugen på att teckna medlemskap där. Dom har ett jättestort utbud av Yoga och även Hot Yoga i en mysig sal med 30-35 graders värme. Tror att det skulle göra gott för min kropp!










måndag 8 december 2014

Humira dos 1.

Jag har i över ett halvår förberett mig inför denna dag. Min första dos av medicinen Humira Detta är en biologisk medicin som hämmar inflammation. Man tar en spruta på sig själv en gång varannan vecka.

Massvis av prover och vaccinationer har jag fått göra inför medicin starten eftersom man blir mer infektionskänslig.

Den senaste tiden har jag haft spänningshuvudvärk och ångest. Jag tror mycket pga av att jag ska börja med denna medicin. Listan på biverkningar är extremt lång. Därför har jag tvekat i över 1 1/2 år med att ens börja med den. 
Men jag kan inte fortsätta ha denna värk och det är inte hållbart att käka så mycket kortison som jag gjort dom senaste åren. Min reumatism startade 2008, så det har gjort ont i 6 år nu. Det räcker. 

I kväll tog jag första sprutan. Var hos min läkare och tog den så hon kunde visa mig hur jag ska göra. Det var nervöst (även fast jag inte är spruträdd). 

Men nu är det gjort. Hoppas på att värken kommer att försvinna och aldrig komma tillbaka.  Jag orkar inte ha mer ont. 


Har hämtat ut för 3 månader.. 

Det är en DYR medicin.
Ett paket med 2 sprutor i dvs en månads förbrukning
kostar 10.445 kr !!
3 månader= 31.335 kr !!
Men jag betalar bara upp till högkostnaden
som är 2100 kr/år, som tur är  :-)





Är det någon som vet någon eller som själv har erfarenhet av denna medicin? Snälla dela med dig till mig i så fall. Jag känner mig så ensam. Rädd. 

Ska försöka lägga mig och sova nu, har huvudvärken from Hell...  Förlåt för mitt tråkiga, deppiga och beklagande inlägg men måste bara skriva av mig. Vet ju att det finns andra som har det många gånger värre än mig. Men jag kan ju bara relatera till min verklighet. 


Snipp snapp snut så var denna dagen slut. 

söndag 7 december 2014

Helgen


Vilken underbar helg jag har haft! Helt magisk :-) Hotell övernattning, god mat, dryck, umgänge med fina vänner, shopping och avslutningsvis ett stort julbak.


Hotell frukost på sängen. Såå underbart gott! 





Mina fina vänner, Linda, Maria och Sofia <3  <3  <3


Redo för pepparkaks- och lussebulle bak. 


Det blev en rejäl saffransdeg.
Tips för lite extra saftiga bullar, - ta i lite hjortronsalt i degen.


Robin knådade och knådade.. och sjöng "En sockerbagare"  :-)


Kan du gissa vilken lussebulle som Martin gjorde? 



Nu är det Natti, natti för min del.


Önskar dig en fin vecka!