fredag 10 juli 2015

Mys med vänner, jobb, träning och nu packa...


I går hade jag en sån där riktig mys- med-kompisar-dag. Först åkte jag och barnen till Hovgården och besökte min fina barndomsvän, Tina och hennes barn. Vi käkade tacos till lunch och sedan rabarberpaj till kaffet.
 
Därefter fick barnen rida. Robin red barbacka på underbart goa och söta Ronja.


 
 
 
 
 
 
 
 




Gårdagskvällen spenderade jag med min vän Maria som jag varit vän med sedan gymnasietiden. Vi pratade om en massa minnen och käkade god middag på TOSO.

Maria, chrispy shrimps, ett glas rött, kan ALDRIG bli fel :)

Vi har en hel del minnen tillsammans. Jag har bott hos
Maria en period och vi har varit med om mycket
tillsammans.

Efter TOSO drog vi vidare en sväng till Dorsia...
 
 
 
 
 
 
 
....och slutligen innan hemfärd, blev det en "White Lady" på Posthotellet..
 
I morse behövde jag arbeta några timmar. Under tiden fick barnen leka hos sina grannkompisar. Sedan följde dom med mig till gymmet så jag fick köra ett STENHÅRT Body Pump pass..
 
För nu lär det väl dröja ett tag innan jag kommer till gymmet igen. Nu är det packning som gäller inför stundande båtsemester. Skall bli helt UNDERBART!!
 
 
 
PUSS & KRAM
 
 


torsdag 9 juli 2015

Ingen sommar utan denna.... och middag hos grannarna..

I går lev det Rabarber chutney kok på förmiddagen. Under tiden spelade barnen Couonne spel som jag hittade på vinden. Måste ha varit Richard och/eller Charlottas för jag kan inte minnas att jag köpt detta till Hugo och Robin :).



Enligt mig, blir det ingen riktig sommar utan den gudomligt goda rabarber chutneyn som jag brukar göra varje år innan båtsemestern. Den är såååå god till allt gillat kött! Receptet fick jag ifrån Maria Roderhult för några år sedan.




Rabarberchutney

1 kg rabarber i små bitar
4 rödlökar, finhackad
3 msk ättika (24%)
1,5 dl vatten
1 l socker
2 tsk ingefära
4 spansk peppar
3 msk curry
4 tsk salt
12 torkade aprikoser i småbitar


Koka rabarber, lök, ättika och vatten i 10 min. Blanda i resten av ingredienserna och låt koka i 40 min. Rör om då och då så det inte bränner i botten. Häll upp på burkar.





Som säkert en del andra tjejer, så är har jag behov av att alltid ha mitt läppglans till hands. Jag älskar glanset med ledbelysning i från Make up Store.
Min färg har alltid varit "Sparkle". Men jag hittade ett erbjudande på Let´s deal, där man kunde köpa det för 89 kr. Ord pris är 189 kr. Men då i färgen "Hot pink" istället.
Gillar den färgen också (även om jag nog fortfarande föredrar nyansen "Sparkle"). Kul att variera i alla fall :-)





 
 
 
När jag var uppe på vinden igår och letade efter tomma glasburkar så hittade jag ett gammalt fotografi på mig när jag var 5 år. Här sr man tydligt att näsan blir större när man blir äldre,,, Haa haaa hhaaaa... Men fortfarande blond och blå/grå ögon.
 
 
Jag , 5 år...
 
 
Igår kväll var vi på middag hos grannarna. Dom bjöd på supergott grillat kött och sallad. Inga kolhydrater, vilket jag tycker var kanonbra! Behöver inte så mycket kolhydrater. Till det blev det lite gott rött vin och sedan kaffe, nötter och olika frukter.
 
 
 
 
 
Barnen badade i deras nybyggda pool.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Theodor som är 1 år äldre än Hugo, lärde Hugo att dyka. Han har även lärt Sean Banan att simma för några veckor sedan... Hi hiii, se filmerna nedan...
 
 
Theo och Hugo
 
 
 
Robin och Max
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


tisdag 7 juli 2015

En mycket tragisk händelse i min släkthistoria...

Jag kommer ursprungligen från Dalarna (Älvdalen). Både min Farfar och min Farmor växte upp där. Närmare bestämt Lövnäs och Ärnäs, som ligger några mil ifrån Mora.
När min Farfar var 10 år (år 1930), så förlorade han och hans 5 syskon, båda sina föräldrar, Hilma Carolina Wahlström (född Vikström) och Anders Wahlström. Dom blev båda mördade. Hilma blev bara 33 år och Anders blev 40 år.
Dom blev skjutna av en svartsjuk man som var kär i Hilma.
Farfars pappa, Anders dog direkt och Hilma dog drygt 3 veckor senare på Mora lasarett av skottskadorna hon fick.

Min Farfar och jag stod varandra mycket nära och han har berättat denna hemska historia för mig många gånger. Han och hans 5 syskon blev vittnen till händelsen och försökte få mördaren, Oscar att inte skjuta deras mamma. Men dom blev hotade att hålla tyst, annars skulle han skjuta dom också. Farfar berättade för mig att Hilma var gravid och försökte skydda sin mage med ett sofflock. Men Oscar sköt bara rätt igenom det.

Denna tragiska historia tänker jag på ibland. Jag tänker på att denna hemska mördare hade kunnat skjuta farfar och hans syskon....Då hade jag inte funnits idag. Inte som JAG i alla fall.

Min Farfar och hans syskon blev efter detta splittrade och fick bo i olika fosterhem.

Min Farmor som då var 9 år och bodde i Ärnäs (Farfar bodde i Lövnäs någon kilometer därifrån), kom ihåg när dom gick förbi hennes hus med Hilmas kista till Kyrkogården strax intill huset.
Senare blev farmor och farfar ett par, flyttade neråt landet och bosatte sig i Bollebygd, där min pappa och hans syskon föddes och växte upp. Det är i Bollebygd också jag föddes men flyttade sedan till Rävlanda där jag bodde tills jag flyttade hemifrån kring 17-års åldern.

Mamma och Pappa har kvar stugan/huset i Ärnäs. Dit åker dom ganska ofta. Men det var länge sedan jag var där nu. Huset ligger jättefint, precis intill en liten sjö, långt, långt in i skogen.

Ca 100 meter från huset ligger kyrkogården. Där är Hilma och Anders Wahlström begravda. Mitt emot deras grav ligger Oscar begravd (han som tog deras liv), men han fick bara ett träkors.  Även min Farmor och Farfar ligger på den kyrkogården. En mycket vacker kyrkogård. 

Jag tänker ofta tillbaka på min farmor och farfar. Jag och farfar älskade att resa. Vi åkte på flera utlandsresor ihop. Jag och Farmor var extremt lika, men det har jag kommit på mer nu i efterhand. Hon hade precis min humor, hon hade ont i höfterna, hon tålde inte acetylsalicylsyra  (antiinflammatoriska medel tex Ipren, Voltaren etc).. Båda ganska korta och fruktansvärt pedantiska, ganska hyperaktiva mm. mmm...

Jag och Farfar pratade ofta om reinkarnation (som vi båda var och jag fortfarande är övertygad om). Min farfar visste att han levt i Tyskland i tidigare liv. Han kunde berätta för mig hur hans tidigare hem sett ut, t.om tavlorna på väggarna. Han berättade om sin tidigare fru och hur hon dog (ramlade av från en häst i ett stenrös). Han pratade tyska i sömnen (enligt farmor).

Min tro på reinkarnation har blivit mer stark efter detta.

Min lillebror heter Anders Wahlström. Min storebrors dotter heter Hilma och föddes 1 juli 2010. Hilma Carolina Wahlström var född den 30 juni 1930.

När jag var hos mamma och pappa häromdagen, läste jag artiklarna från Mora tidning år 1930. Otroligt vad detaljrikt dom skrev på den tiden...













 
 
 
 
 
 

 
 
 


















fredag 3 juli 2015

Laddad för semester!

Idag var sista arbetsdagen innan lång, skön semester!

Laddade vinförrådet med lite gott rosévin;


Detta Rosévin är skapat av Angelina Jolie och Brad Pitt. Jättegott! Finns i
systembolagets beställningssortiment men även på utvalda systembolag,
tex, på Ica Focus i Gårda Systembolag.



TIPS! TIPS! TIPS!



Barnen hoppade på studsmattan med storebror Richard på eftermiddagen..
 
 
..efter det gick vi till grannen John (Richards kompis)
pool så att barnen fick svalka sig lite.
 
 
 
Robin visade upp sin vighet för store storebrorsan och hans vänner!
 
 
 
En liten  "Van Damme"..
 
 
 
Sedan gjorde han armhävningar med bara en hand.. Helt GRYMT!
 


....och gjorde marklyft med massa vikter!
 



Stora tjejerna, Linn och Jag tittade på spektaklet och njöt med varsitt glas
bubbel i solen.

Sedan har vi grillat kycklingfilé och gjort dijon slungad potatissallad. Även ätit goda ostar, tryffelsalami och Parmaskinka.. Bästa och godaste kvällen på länge! Nu sover barnen gott i sina sängar och jag och Martin ska titta på en Johan Falk film...


Ha det så underbart tills vi hörs igen!


onsdag 1 juli 2015

5-års kalas..

Ikväll har vi varit på 5 -års kalas hos barnens kusin Hilma. Det skiljer sig bara några veckor mellan Robin och Hilma. Dom kommer så fint överens. Även Rasmus (Hilmas storebror) och Hugo leker så fint. Dom skiljer det inte heller många veckor mellan.


Barnen tyckte det var skönt att vara i vattenspridaren en
stund.


 
..sedan sprang dom runt med Helium ballonger :-)
 
 
 
....och åkte sparkbil!
 
En perfekt avslutning på arbetsdagen . Satt inne på kontoret hela dagen och kunde inte vara ute och njuta av det fina och varma vädret, så det var riktigt skönt att sitta ute i värmen en stund!
 
 
Nu natti, natti!