söndag 27 september 2015

Soliga dagar


Dom senaste dagarna har varit soliga och sköna. Det är bara att passa på och njuta av dessa sena höst solstrålar.

Denna helgen startade jag och Martin med en riktigt trevlig afterwork. Barnens faster, Christina och kusin Amanda hämtade på förskolan och skolan. Sedan hade dom tacomys hemma hos oss :-), medans jag och Martin njöt hela kvällen med goda drinkar, shopping och middag på stan.

Igår var Robin på maskeradkalas och invigde sin nya skelettdräkt. Den är lite läskig, lyser i mörkret så det ser ut som ett riktigt skelett :-o

T.om skelett tofflorna lyser i mörker. Allt inköpt på H&M.
och HÄR.

Medan Robin var på kalaset så åkte jag och Hugo till Karin, Ebbe & Tigo på riktigt god och trevlig fikastund.

På kvällen gjorde jag en god gryta som blev väldigt uppskattad! Dessutom snabb och lätt att laga till vilket är en stor fördel.

Här kommer receptet;

Krämig höstpasta med champinjoner och persilja
Ingredienser:
250 g Champinjoner
1 dl Crème fraiche
Fryst hackad persilja
1/2 Gul lök
360 g Pasta
ca 500 g Tärnad fransyska
2 Tomater
1 Köttbuljong
1 msk Mild senap
2 dl Mjölk
Olja
Salt
2 krm Svartpeppar
2 msk Tomatpuré
1/2 msk Torkad timjan
1 dl Vatten
1 msk Vetemjöl
2 Vitlöksklyftor         
  1. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka 1/2 gul lök. Kvarta 250 g champinjoner.
  3. Fräs ca 500 g tärnad fransyska, 1-2 min på hög värme i lite olja i en rymlig stekpanna. Lägg köttet på ett fat och stek lök och champinjoner i pannan 2-3 min.
  4. Blanda ner i pannan: kött, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1/2 msk torkad timjan, 2 msk tomatpuré, 1 msk mild senap, 2 krm svartpeppar och 1 msk vetemjöl.
  5. Rör i 2 dl mjölk, 1 dl vatten, 1 dl crème fraiche och 1 tärning köttbuljong. Puttra 2-3 min. Smaka av med lite salt.
  6. Klyfta 2 tomater och lägg på ett litet fat.
  7. Strö lite fryst persilja (halv ask) över pastasåsen och servera till nykokt pasta och tomatklyftor.

 TIPS!
Det går också bra att steka champinjonerna i en annan stekpanna och servera bredvid pastasåsen. 

 



Det har "bara" blivit 4 träningspass på hittills denna vecka, så kanske drar jag ut och joggar ikväll eller så blir det Zumba i eftermiddag.
Det låter kanske konstigt men jag har vant mig vid 6 pass per vecka nu dom senaste 4-5 veckorna så nu känns det för lite med 4 pass.
Fösta 2-3 veckorna var kroppen helt slut och chockad av all träning. Men nu har det vänt och jag har fått tillbaka mitt träningsbehov och motivationen.
Riktigt kul! Även fast det absolut inte syns på vågen ännu, snarare tvärtom. Har gått upp i vikt. Men känner mig starkare och piggare och det är det viktigaste just nu.


Nu skall jag ut och röja på  trädgården men först slänga skräp på återvinningen.

Med solen i ansiktet säger jag ...
Trevlig fortsatt söndag <3

torsdag 17 september 2015

Några år emellan....

Idag hittade jag en bild på Hugo när han var drygt 6 månader "gammal".. Samtidigt satt han bredvid mig i soffan med Ipad och hörlurarna. Lite kul att Hugos napp på bilden är i samma färger som hans hörlurar idag :-)

Lika söt på båda bilderna men det skiljer nästan 7 år mellan dom;


 
 
 
 
 
Ikväll kom mamma och hjälpte mig att ta min Humira spruta. Det gjorde inte lika ont när hon tog den på mig som när jag tar den själv. Såå skönt att ha det gjort.. Dags igen om 2 veckor. 
 
Dom senaste veckorna har jag kört mellan 5-6 träningspass i veckan. Kroppen är helt slut, fast på ett skönt sätt. Antagligen också ganska chockad efter en sommar med noll träning och massvis med god mat och dryck.
Men jag har haft extra ont i höften dom senaste dagarna. Så idag körde min PT, Sandra, bara överkroppen med mig. Passet avslutades med ett högintensiva box intervaller :-o.
Om 10 veckor ska jag vara i bra form igen. Känner mig superladdad!

Hoppas allt är bra med dig!
 
 
Godkväll och god natt!

söndag 6 september 2015

Egentid...

Hej vännen!

Hoppas du haft en fin helg så här långt!

Vi har haft en väldigt lugn och skön helg.
I fredags blev det mys med räkor och världens godaste LCHF Västerbotteostpaj . Har du inte gjort den innan så prova. Den är såå god till räkor, hackad rödlök, stenbitsrom, gräddfil mm. Receptet finns HÄR.

Igår var vi bara hemma hela dagen och hade det skönt. Vi fick mysigt besök av mamma som lekte lite med grabbarna, spelade bilspel och vi fikade på kaffe och smörgåstårta.


 
 


Jag är mör i hela kroppen efter veckans träningspass. Det blev 6 st pass denna veckan så det känns rätt så ordentligt i kroppen nu.  Jag har stretchat mycket i helgen för att försöka mjuka upp dom ömma musklerna.

Jag är ordentligt motiverad av att komma i form igen efter denna vår och sommar med massvis av god mat och alltför mycket vin :-o.

Har skaffat mig en helt sjukt duktig PT på Sats. Han heter Sandra Norrby och är helt GRYM! Jag blir så peppad av henne och hennes sjukt vältränade kropp, psyke och hon är alltid så glad. Ger mig positiv energi.

Har kört 2 st "test pass" med henne och har nu bokat in henne i 10 veckor framöver. Bort skall underhudsfettet och musklerna skall synas sådär lagom mycket. Men framförallt skall vi jobba mycket med smidighet och spänst.
Mycket så att jag kommer få lättare i Poledancen som är så himla svårt! Trodde inte det, men det är en otrolig utmaning för mig.


Något som berört mig och alla andra denna veckan, är ju den hemska flykting situationen. Jag vill verkligen vara med och hjälpa till på något sätt. Håller på att undersöka hur.
Vi har ju möjlighet att ha 1-2 flyktingar hemma hos oss med egen dusch , toalett, kylskåp, Micro mm..
Men det är mycket jag och Martin måste sätta oss in i först. Så det håller på att underökas. Trött på att sitta och titta på.

Läste en text från en annan blogg som jag tyckte var bra skriven och kunde varit mina egna ord;

"Trött på att känna mig maktlös. Trött på att höra om “oss” och “dem”.
Det finns inget sådant, det finns bara ett vi. Varje flykting är en person. Det är en mamma, en pappa, en son eller en dotter. En syster, bror eller en vän. En människa som inte vill något annat än att få somna tryggt om natten. Hjälp mig att hjälpa människor som förlorat allt. Tillsammans ska vi visa att vi fortfarande finns. Vi som bryr oss. Vi som inte skiljer på människor och människor.
.... Jag kan inte rädda pojken på stranden. Jag kan inte rädda de som aldrig kommer i land. Jag känner mig så jävla liten och det gör mig så ARG. Jag är nog inte den enda. Vi vill nog alla ta bort all ondska och rädda världen, men istället får vi göra det vi kan. Och vi alla KAN göra något.
Ref: Kenza Zouiten.


För en stund sedan skickade jag iväg alla mina tre grabbar för att Hugo skall spela fotbollsmatch på Öckerö.
Jag själv har fått lite egentid och nu ska jag få egotid , för skall strax bege mig iväg och få fina naglar igen.


Ha en fin fortsatt söndag!