torsdag 9 juli 2015

Ingen sommar utan denna.... och middag hos grannarna..

I går lev det Rabarber chutney kok på förmiddagen. Under tiden spelade barnen Couonne spel som jag hittade på vinden. Måste ha varit Richard och/eller Charlottas för jag kan inte minnas att jag köpt detta till Hugo och Robin :).Enligt mig, blir det ingen riktig sommar utan den gudomligt goda rabarber chutneyn som jag brukar göra varje år innan båtsemestern. Den är såååå god till allt gillat kött! Receptet fick jag ifrån Maria Roderhult för några år sedan.
Rabarberchutney

1 kg rabarber i små bitar
4 rödlökar, finhackad
3 msk ättika (24%)
1,5 dl vatten
1 l socker
2 tsk ingefära
4 spansk peppar
3 msk curry
4 tsk salt
12 torkade aprikoser i småbitar


Koka rabarber, lök, ättika och vatten i 10 min. Blanda i resten av ingredienserna och låt koka i 40 min. Rör om då och då så det inte bränner i botten. Häll upp på burkar.

Som säkert en del andra tjejer, så är har jag behov av att alltid ha mitt läppglans till hands. Jag älskar glanset med ledbelysning i från Make up Store.
Min färg har alltid varit "Sparkle". Men jag hittade ett erbjudande på Let´s deal, där man kunde köpa det för 89 kr. Ord pris är 189 kr. Men då i färgen "Hot pink" istället.
Gillar den färgen också (även om jag nog fortfarande föredrar nyansen "Sparkle"). Kul att variera i alla fall :-)

 
 
 
När jag var uppe på vinden igår och letade efter tomma glasburkar så hittade jag ett gammalt fotografi på mig när jag var 5 år. Här sr man tydligt att näsan blir större när man blir äldre,,, Haa haaa hhaaaa... Men fortfarande blond och blå/grå ögon.
 
 
Jag , 5 år...
 
 
Igår kväll var vi på middag hos grannarna. Dom bjöd på supergott grillat kött och sallad. Inga kolhydrater, vilket jag tycker var kanonbra! Behöver inte så mycket kolhydrater. Till det blev det lite gott rött vin och sedan kaffe, nötter och olika frukter.
 
 
 
 
 
Barnen badade i deras nybyggda pool.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Theodor som är 1 år äldre än Hugo, lärde Hugo att dyka. Han har även lärt Sean Banan att simma för några veckor sedan... Hi hiii, se filmerna nedan...
 
 
Theo och Hugo
 
 
 
Robin och Max
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar