torsdag 2 maj 2013

Att glädjas av andras glädje..


Jag blir alltid så glad när jag träffar glada människor. Inte så konstigt. Leende och glädje smittar av sig, så är det bara. Jag har många omkring mig som gör mig glad, som smittar av sig med sin glädje och energi. Ger mig styrka!

Men att få glädja någon gör mig ännu gladare! Att hjälpa och att glädja andra, gör mig glad ända in i själen. 
Som t.ex härom veckan då jag blev uppbjuden av en kille som ville bugga. Kruxet var att han satt i rullstol. 
Men det var absolut inga problem att svänga runt med både honom och rullstolen på dansgolvet. Det gick jättebra och han var faktiskt grym på att dansa! Efter 3 ! danser log han mot mig och tackade så mycket för danserna, då såg jag en glädjetår i hans ögon. Det är LYCKA och sann glädje för mig. 

"När du hjälper en annan uppför berget, bestiger du det samtidigt själv". 


Nu blev jag visst lite djup. Men skönt att ibland skriva av sig lite känslor och tankar. 


Jag vill dela med mig av ett mycket gott recept på sallad som jag gjorde häromdagen;

Melon- och halloumisallad med avokadokräm och marinerade linser.




















4 personer

1 halloumi ost (ca250 g)
1 rödlök
1 cantaloupemelon (ca 750g) 
1 honungsmelon (ca1 kg)
Obs! Jag tog Galiamelon och vattenmelon (då det inte fanns några andra meloner på Ica) 

finrivet skal av 1 lime
1 ask körsbärstomater (ca250g)
1 påse blandad sallad (ca 140g)
1 dl kalamata oliver (svarta utan kärna)
1 dl rostade cashewnötter

olivolja, salt, svartpeppar. 


Avokadokräm:
2 avokados
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 msk färskpressad limejuise
1 dl matyoghurt (10%)


Gör så här; 

1. Skala, halvera och stimla rödlöken. Dela melonerna och kärna ur dom. Skär i mindre bitar. Blanda melonerna med limeskalet. 
Dela tomaterna. 

2. Advokadokräm: Dela, kärna ur och gröp ur köttet ur avokadon. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. 
Mixa avokado med vitlök, chili och lime med stavmixer eller matberedare. Blanda ner matyoghurt, 2 krm salt och 1 krm peppar. 

3. Marinerade linser: 
Häll av och skölj 1 burk kokta röda linser (ca 400 g) eller koka egna röda linser. Blanda med 1 finhackad vitlöksklyfta, 1/2 tsk chili flakes, 1 msk kapris, 1 dl hackad bladpersilja, 1 dl hackad basilika, 1 dl grovt riven parmesan, färskpressad juise av 1/2 citron och 1/2 dl olivolja.  Krydda med salt och peppar.

4. Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor. Stek osten i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida i en het stekpanna eller grilla den. 

5. Lägg salladsbladen på ett stort fat. Fördela melon, rödlök, tomater, oliver och ost över. Toppa med nötterna. Servera med avokadokrämen och marinerade linser. 


Avokadokräm.
Marinerade linser





Detta var lite trixigt att tillaga men VÄL värt mödan. Perfekt att ta med som lunch dagen efter också.. 

NJUUUT!!!



1 kommentar:

  1. Visst är det skönt att skriva av sig känslor och tankar ibland. Jag tror du gjorde den killens kväll, han kanske kommer leva länge på den glädjen.Blev lite rörd när jag läste, och just det att få glädja någon annan och se glädje i dennes ögon, kan inte annat än bli bra!

    Kram på dig!

    SvaraRadera