onsdag 25 juni 2014

Smaskigt värre...

Hej på dej!

Vilket gott väder vi har haft idag! Det är så underbart när solen lyser redan strax innan 8 när barnen ska lämnas på dagis.




De senaste dagarna har det smaskats på ordentligt härhemma. Middagarna "á la Linas matkasse" har varit super smarriga!

Igår blev det Cevapcici med krämig morotsslaw. Tänk att så enkelt kan vara såå gott.


Cevapcici: Blanda ca 500 g nötfärs med 1 påse cevapcici krydda. Blanda och forma till biffar. Stek eller grilla dom. 

Morotsslaw: Blanda 2 dl gräddfil, 2 tsk senap, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Tillsätt ca 300 g grovrivna morötter. Blanda väl.

Servera i tunnbröd tillsammans med skivad rödlök, sallad, skivade tomater och kokt majskorv.

Njuuut!!



Galet gott tyckte både Hugo.... 

...och Robin :-)

Idag blev det Kassler pastasallad. Den fick också mycket gott betyg! 


Kul med pasta som ser ut som tennis racket :-) .

Blandas med strimlad kassler, grovrivna morötter, hackad paprika,
coctailtomater, krispsallad, persilja och en krämig senapssås på 2 dl gräddfil, 1 msk senap, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar. 


Har också gjort ett nytt fröknäcke. Ett nytt recept som jag fått av min vän Maria. Supergott!! Mycket godare än det andra frökexet jag gjort. 





Fröknäcke

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda i en bunke;
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl Maizena mjöl. (majsmjöl eller majsstärkelse) Obs! Ej Maizena redning.
1 krm salt
0,5 dl olivolja
Koka upp 2 dl vatten och rör ner i frö/mjölblandningen.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Tryck ut degen med handen över hela plåten så att den blir tunn.
Strö på flingsalt.
Grädda i 70 minuter. Bryt i bitar och njut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar