lördag 27 september 2014

Grönt godis!

Om du inte redan har provat grönkåls chips så bara måste du göra dessa ! Jag lovar att du inte kommer att bli besviken.

Se till att ha grönkål, flingsalt, olivolja och bakplåtspapper hemma. Det är det enda som behövs för att göra detta gröna, nyttiga och krispiga godis.


Grönkålschips;

Antal portioner 8-10

1/2 liter (en bunt) färsk grönkål
1-2 msk extra virgin olivolja
1/4 tsk flingsalt eller 1/8 tsk vanligt salt

Så här gör du; 

Värm ugnen till 200 grader. Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Massera in oljan i gönkålsbladen. Strö på saltet. Sprid ut bladen i ett jämnt lager.
Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga.

Innan ugnsbakningen.. 

Klara och såå himla goda!


I morse, efter frukosten åkte jag och körde ett Power pass på gymmet. Känns så skönt i kroppen nu efteråt. Bästa sättet för min kropp att vakna till liv :-) 
Kunde inte motstå att köpa denna Nike topp som fanns i butiken på gymmet; 

Idag ville Robin äta lunchen upp i berget vid vårt hus. Så vi packade ihop resterna från gårdagens Indiska kycklingratäng, några korvar med bröd, festisar och lite gott vin.. sedan traskade vi upp i berget för att njuta av lunchen. 

Hugo fick välja platsen som vi skulle sitta på. Naturligtvis blev det platsen längst upp på berget där det blåste som mest. ...och det blåser ju i ganska friskt idag :- ) 

Så det blev en väldigt frisk, luftig men mysig lunch..


Nu är det en lugn stund härhemma. Pojkarna leker Philofix (klistrar löv och kottar på papper), jag sitter här och M sover i soffan. 
Ska sätta på lite kaffe nu och fixa lite... för snart kommer våra vänner Therese, Robin, Elvis och William hit och det blir myskväll heeeela kvällen.. Ska göra Taco pastagratäng och äpplepaj mm. 


Absolut ingen otrevlig lördag!  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar