tisdag 24 februari 2015

3,5 minuter..

Idag var det dag 24 i Plankan utmaningen. 3,5 minuter. Såå himla jobbigt!!

Men nu är det inte å många dagar kvar och vilodag imorgon. Har du hängt på denna utmaning??

Day 1 - 20 seconds
Day 2 - 20 seconds
Day 3 - 30 seconds
Day 4 - 30 seconds
Day 5 - 40 seconds
Day 6 - rest
Day 7 - 45 seconds
Day 8 - 45 seconds
Day 9 - 60 seconds
Day 10 - 60 seconds
Day 11 - 60 seconds
Day 12 - 90 seconds
Day 13 - rest
Day 14 - 90 seconds
Day 15 - 90 seconds
Day 16 - 120 seconds
Day 17 - 120 seconds
Day 18 - 150 seconds
Day 19 - rest
Day 20 - 150 seconds
Day 21 - 150 seconds
Day 22 - 180 seconds
Day 23 - 180 seconds
Day 24 - 210 seconds

Day 25 - rest Day 26 - 210 seconds Day 27 - 240 seconds Day 28 - PLANK for as long as possible



I övrigt är det inte å mycket som har hänt de senaste dagarna. Allt rullar på i snabb takt. Robin verkar vara helt obemärkt av att han har helgipsad arm. Han åker skatebord och springer runt som aldrig förr..




Igår när jag gjorde plankan så skulle han envist vara med och köra den. Med gipsad arm stod han i Plankan i 2,5 minut ! Otrolig unge :-o

Jag får åka till Hugos skola varje dag och ge honom sin antibiotika mitt på dagen. Lärarna får inte ge medicin. Tur att jag har nära dit från arbetet. Han har ont på benet där det ena utslaget sitter och det är svullet och alldeles lila. Blir det inte bättre inom 2 dagar så får vi kolla detta igen.

Idag gjorde jag en alldeles fööör god middag. Jag var bara tvungen att ta 3 stora portioner.. kunde inte få nog.

Lättlagad och god middag som även barnen tycker om;


Krämig Laxpasta med gräslök och sugarsnaps

Ingredienser: 

400 gram pasta
150 gram sugarsnaps
1/2 purjolök
smör
1,5 msk vetemjöl 
3 dl mjölk 
3/4 dl crème Fraiche
1/2 tärning kycklingbuljong
600 gram laxfilé
salt
250 gram morötter
1/2 gurka
1/2 ask gräslök

Gör så här; 

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt sugarsnaps koka med en minut på slutet.

Finhacka purjolök. Fräs löken mjuk på svag värme i lite smör i en stekpanna.

Strö över vetemjöl och rör runt. Häll på mjölk, lite i taget, och crème fraiche.

Tillsätt kycklingbuljong och 1 krm salt. Låt sjuda på svag värme 3-4 min.

Skär laxfilén i 2x2 cm stora tärningar. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg ner laxen i såsen och låt sjuda tills fisken är genomkokt.

Skala och skär morötter i stavar. Skär gurka i stavar. Lägg upp i skålar.

Blanda nykokt pasta och sugarsnaps med laxsåsen på ett fat. Strö över 1/2 ask gräslök och servera med grönsaksstavar. 





Har också gjort nya lite kortare, glittriga naglar. Dessa kommer passa bra till på fredag då jag och Martin skall på Alcazar! 






Nu: True Detective och kvälls te... 


God kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar