Dags att åter hitta platsen för årets godaste 10-liters hink. Vill du ha denna dunder goda glögg färdig till första advent, så är det lika bra att sätta igång redan nu.
Här kommer receptet;
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst (50 g)
1 påse nejlikor
1 påse kardemumma kärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 paket = 500g)
2,5 kilo socker
Blanda samman allt i en 10 liters hink. Täck med plastfolie som du gör små hål i. Låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst 4 veckor (men gärna 6-8 veckor).
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen.
Värm och njut.
![]() |
![]() |
Blandad, inpackad och klar för sin plats i källaren (där det är rumstemperatur). |
I dag köpte jag en härlig höstbukett. Tillsammans med tända ljus blir den ännu finare. Hösten är såå mysig!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar