torsdag 14 november 2013

Men slappna av då -människa!

Jag är precis hemkommen  efter ett mycket givande och inspirerande kvällsseminarie! Jag känner mig upprymd och laddad efter att han lyssnat på denna kloka och begåvade man. Nämligen Stefan Andersson.

Seminaret hölls på gymmet, Elixia och titeln på seminariet var: Men slappna av då människa!Stefan är i grunden sångare och har numera även blivit en stor inspiratör för människor. Han tar upp frågor och exempel som man kan implementera både i privatlivet och arbetslivet.

Han slog igenom med låten "Catch the moon" 1992 och sedan dess har han släppt 11 album. Men efter en tid med stort självförtroende, inspiration, kreativitet, började han må dåligt i livet och hade "målat in sig" i ett hörn som det var svårt att komma ur.
Han berättade om den långa tiden, ca 7 år, som han tog "time-out" och hur han långsamt lyckades att hitta tillbaka gnistan till livet igen.
Han berättade om hur viktigt det är att man finner en balans mellan inspiration - kreativitet - och "morot" (/belöning).
Man kan göra mycket (dvs vara kreativ) men har du ingen inspiration till det du gör så kommer du inte att lyckas. Inspirationen kommer ofta av en "morot" eller belöning (tex lön efter arbete). Men ibland behöver inte "moroten" (eller tex lönen), vara så stor för att du ska behålla din inspiration.

... och mycket, mycket mer pratade han om som var riktiga AHA-upplevelser.

Han vävde in med några av sina egna låtar. Fantastisk fina låtar med mycket historia och research bakom. Bl. a "N.o 90 Kleist" som handlar om relationen mellan en fånge på Carlstens fästning (Marstrand) och en fångvakt på 1600-talet.

Lyssna bara på denna texten och härliga melodin;

http://youtu.be/2MObbl1V_zcDessutom spelade han denna låten som du kanske känner igen. Ursäkta dålig film :-)
Stefan har förresten intervjuat mig en gång för flera år sedan :-) Han var nämligen morgonpratare på Mix Megapol och jag var där för att prata om välgörenhetsprojektet "Glädjeresan".
Då snackade vi lite om något vi hade gemensamt, nämligen "Rävlanda". Där är jag uppväxt och han har en nära vän som bor där.


Men nu är det snart dags att sova. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar