onsdag 16 april 2014

Frökex

Jag har provat ett nytt recept på Frökex som jag fullkomligt älskar! Jag har nu gjort andra omgången på en vecka.
Det ska bakas i 70 graders ugn i 10 timmar så det blir perfekt att sätta in i ugnen kl 21.00 på kvällen. Då är det klart kl. 07.00 på morgonen.


Gott med smör och en bit god ost på. 

FRÖKEX

2 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
2 tsk flingsalt
2 tsk torkad timjan
3 dl vatten

Blanda alla frön, saltet och timjan. Häll sist i vattnet. 
Rör om. 
Låt stå och svälla i ca 30 minuter. Rör om då och då. 

Sätt under tiden ugnen på 70 grader. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i 10 timmar.  


Nu är allt färdigpackat inför helgen! I morgon drar vi iväg. Ska göra årets premiärtur med båten och kommer att vara ute på havet nästan hela påskhelgen. Det ska bli underbart! 

Så jag passar på nu att önska Er alla en riktigt härlig och GLAD PÅSK!! Här kommer en bild på mina fina små påskgubbar som hade påskfirande på dagis idag.  



2 kommentarer:

  1. Tack för receptet, får testas här snart! Frökex är ju så gott men jag har aldrig testat att baka det innan, kanske dags nu?!
    Ha een underbar påskhelg till sjöss, vädret ska ju bli fantastiskt! Här hoppas vi på massor av trädgårdspyssel, plantera och fixa på altanen.

    Kramar Nazima

    SvaraRadera
  2. Förresten, vilka söta små påskgubbar!

    SvaraRadera