torsdag 16 oktober 2014

En inspirerande dag.


Idag har jag jag varit på ett mycket inspirerande halvdags seminarium i Svenska Mässan.

Ibland behöver man påminnas om egentligen ganska självklara saker, men saker som man glömmer bort bland all vardagsstress.

Här kommer en liten sammanfattning. Kanske lite djupt och oförståeligt, men det var så mycket mer begripligt när jag satt där och lyssnade :-)


Tina Thörner pratade om Ledarskap utan gränser. Hon pratade bl. a om att det största hindret för sin egen utveckling, är sina egna tankar och känslor. Om att man måste älska sig själv först innan andra kan älska en.
Alla har makten med bara 3 ord att trycka ner någons självförtroende. Men man har också makten att med 3 ord lyfta någon annan.
Får mina ord mig själv och andra att blomstra? Eller får mina ord mig själv och andra att vissna?

Man borde ha en personlighet som en hund = alltid ge kravlös kärlek. Man bör också alltid vara en förebild, varje dag och i alla lägen.


Fredrik Lindström pratade om den mänskliga faktorn. Det finns en myt om att människan är förnuftig (rationell). Men vi människor är egentligen oförnuftiga och detta är viktigt för vår överlevnad.

Han drog massa exempel på detta. Ett exempel är hur vi människor tänker när vi precis har ätit en stor måltid och är alldeles proppmätta. En halvtimme senare när vi sitter där i matkoma, kommer en utsvulten kollega in i rummet och ska äta en gigantisk lunchtallrik. Då tänker vi, hur kan han äta allt det där? Usch, jag som är såå mätt = vi gör oförnuftiga assossioationer. Men dessa behöver vi ha för att må bra. Vi måste få må ba i vår mätthet en stund. Hade vi inte känt mättheten så hade vi gått runt och varit hungriga /onöjda hela tiden.

Det finns massa andra exempel på detta. Men det viktigaste som kom fram i hans seminarie är att vi trycker ner vår intelligens.
Ju mer förnuftiga vi ska låtsas att vara, desto sämre mår vi både fysiskt och psykiskt. Ta tex många stora entreprenörer /affärsmänniskor. Dom trycker undan sin naturliga oförnuftighet hela dagarna. Detta gör att dom inte tillåter sig att vara som naturen skapat dom - oförnuftiga.
Detta är en stor bidragande faktor till att dom basala funktionerna hos många av dessa människor, blir lidande. Basala funktioner såsom sömn, matsmältning, välbefinnande etc. Sådant som man naturligt kunde som bebis (utan att ens tänka på det).

Anders Haglund pratade om hur människor ofta handlar utifrån omständigheter och inte utifrån tankar.
Handlar man utifrån omständigheter så kan man få en bra känsla för stunden. När man gör samma omständighet igen så får man inte lika bra känsla nästa gång, utan man måste göra omständigheten "större eller mer" för att få en bättre känsla.
T.ex en del rika människor, dom blir inte alltid lyckligare bara för att dom hela tiden strävar efter mer pengar genom större och större omständigheter.
Eller alkoholister, där det börjar med att ta 1 öl efter jobbet för att stressa av. Sedan mår man bättre en stund. Men nästa gång måste man ta 2 öl för att må lika bra som första gången osv.. men man känner att det inte hjälper. Man dras bara djupare ner i fördärv och olycka. Att handla efter omständigheter hjälper dig INTE att bli LYCKLIG /MÅ BRA.

DÄREMOT dina TANKAR  hjälper dig att bli LYCKLIG / MÅ BRA.

Du lever i känslan av dina egna tankar och det är viktigt att ha LIVSKRAFT för utan den kan vi inte leva.

T.ex så tänker vi att solen går upp och ner. Men det är ju inte sant. Det är VI människor på jordklotet som snurrar runt i 900 km/h.


Avslutande Citat;

”Vi föds alla som genier! Men om du bedömer fisken utifrån förmågan att klättra i träd, kommer den att leva hela sitt liv och tro att den är dum.”

Albert Einstein.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar