Varje dag när jag kommer hem från jobbet och är hungrig, lite småfrusen och trött (som jag oftast är), så slevar jag direkt i mig en tesked från denna goda burk.
Det gör att jag direkt blir piggare och orkar börja laga mat utan att slänga i mig en massa mackor.
![]() |
Crunchy peanut butter with sea salt. Mycket fett men bra fett! Köpt på MM Sports. |
Idag blev det 2 stora skedar innan matlagningen :-)
Dagens middag var helt sagolikt god så jag måste dela med mig av receptet.
Spätta a la Piccata Milanese med tomatsås och ris
1/2 dl grädde
1 burk konserverade Körsbärstomater
250 g morötter
100 g riven Grana Padano
ca 600 g rödspättafilé
2 ägg
1 tsk honung
Olja
4 port ris
Salt
Svartpeppar
1 tsk torkad Oregano
1 dl vetemjöl
2-3 vitlöksklyftor
2-3 vitlöksklyftor
Gör så här;
1. Koka 3 1/2 dl ris enligt anvisning på förpackningen.
4. Skala 250 g morötter och lägg på ett fat.
5. Vispa upp 2 ägg i en djup tallrik. Blanda 100 g riven Grana Padano, 1 dl vetemjöl, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar på ett fat.
6. Vänd ca 600 g rödspättafilé först i äggen och sedan i ostblandningen. Stek fisken i lite olja, på svag medelvärme, 2-3 min per sida eller tills den är genomstekt.
7. Servera nystekt spätta à la Piccata Milanese med tomatsås, ris och morötter.
1. Koka 3 1/2 dl ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Fräs 2-3 vitlöksklyftor (pressade) i lite olja i en kastrull. Tillsätt 1 burk konserverade körsbärstomater.
3. Rör ner 1/2 dl grädde, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Låt puttra på svag värme 10-15 min.
4. Skala 250 g morötter och lägg på ett fat.
5. Vispa upp 2 ägg i en djup tallrik. Blanda 100 g riven Grana Padano, 1 dl vetemjöl, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar på ett fat.
6. Vänd ca 600 g rödspättafilé först i äggen och sedan i ostblandningen. Stek fisken i lite olja, på svag medelvärme, 2-3 min per sida eller tills den är genomstekt.
7. Servera nystekt spätta à la Piccata Milanese med tomatsås, ris och morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar