onsdag 6 februari 2013

Nytt middagstips!


Hej min vän!

Hoppas allt är bra med dig? Här är det ok. Jag börjar bli lite piggare (av järntabletterna) men känner istället att en förkylning är på G. Hoppas att den stannar upp och vänder snabbt.

Jag försöker göra middagar med mycket grönsaker och nyttigheter i för att försöka hålla immunförsvaret på bra nivå.

Som tex denna middagen som är både nyttig och jättegod;

Pastasallad med rostade grönsaker, kalkon och fetaost. 



Ingredienser


2 röda paprikor
1 zucchini
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och peppar
4 port. pasta (gärna penne) 
150 g haricots verts
1/2 citron
1 tsk oregano
120 g skivad rökt kalkon
150 g fetaost
1 kruka basilika
65 g ruccola 


Gör så här; 


Sätt ugnen på 250 grader.

Kärna ur och strimla paprikorna. Skiva zucchinin. Skala och klyfta löken. 

Blanda grönsakerna med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar. 

Rosta i övre delen av ugnen ca 15 minuter. 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt haricots verts när det återstår 3 minuter av koktiden. 


Tvätta citronen. Finriv skalet av citronhalvan och pressa ur saften. 


Skölj pastan i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med de rostade grönsakerna, oregano, citronskal och -citronsaft. 


Strimla kalkonskivorna. Vänd ner grovt smulad fetaost, basilikablad, kalkon och ruccola i salladen strax innan servering. Smaka av med salt och peppar. 





Robin gillar att vara med och laga mat.
Här hjälper han till att lägga på Basilika bladen. 


Slutresultatet! 


Nu ska jag läsa och dricka varmt honungsvatten. Go kväll och go natt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar