Mys pojkarna några minuter innan dom somnade :-) |
Idag har jag och pojkarna bakat dom godaste bullarna jag någonsin ätit! Kanelbullar med mandelmassa och rivet äpple i fyllningen.
Kristinas kanelsnurror(ca 36 -40 st)
Grunddeg:
50 g jäst
4 dl mjölk, rumstemp.
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
150 g mjukt smör
1/2 tsk malen kardemumma
13-14 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en skål och lös den i mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg, smör och kardemumma.
Tillsätt mjölet i omgångar. Spara lite till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i minst 1 timme.
Fyllning:
200 g mjukt smör
1 msk malen kanel
1/2 dl råsocker
200 g mandelmassa
2 äpplen
Pensling & garnering:
ägg
pärlsocker
Ugn: 225 grader
Gör så här:
1. När grunddegen har jäst färdigt rör du samman fyllningen; Smör, kanel och råsocker.
Riv mandelmassan och blanda i den.
2. Dela degen i 2 delar. kavla ut varje del till en rektangel, ca 45 x 30 cm. Bred på fyllningen. Skala och riv över äpplena. Rulla samman från långsidan och skär i bitar.
Lägg bullarna i formar på plåtar. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
3. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
Nu sjunger barnen Singstar och har skoj på Hugos rum.
Middagen skall strax börja lagas. Det blir Oxfilé, jordärts- och potatisgratäng och sparris. Smarrigt ska det bli!
Sedan melodifestivalen och lite bubbelbad i utomhus poolen!
Önskar dig en fortsatt härlig lördag!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar