För att den ska bli godast så behöver den jäsa i 6 men gärna 8 veckor. Så därför satte jag min hink idag. Då är den lagom att hälla med hävert i flaskor så den är klar till 1:a advent. Robin hjälpte mig.
Här kommer receptet;
Dunderglögg
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemumma kärnor
1 bit färsk ingefära,ca 5 cm
1 kanelstång
russin, 500 g
2,5 kilo socker
Blanda allt i en 10-liters hink. Täck med plastfolie som du gör små hål i. Låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur 6-8 veckor. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen.
Värm och njut.
(Alkoholhalten blir ca 12-13 procent).
Medan Hugo har varit med Martin några timmar idag, så har Robin och jag krattat ute i trädgården och sedan spelade vi kubb.
Strax skall vi käka middag och spendera kvällen med vänner. Men först ska vi baka en Tigerkaka efter önskemål från barnen.
MYS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar