tisdag 11 november 2014
Rött e sött..
Idag blev det rödglittriga "juliga" naglar. Får se om jag kommer att behålla färgen till Jul , det är ju ett tag kvar. Men jag kände idag starkt för att byta från orange till rött :-)
Även påfyllda fransar igen. Lovely, lovely!
I kväll blev det en "favorit-i-repris middag" från Linas matkasse. Barnen fullkomligt proppade i sig. Jag med :-0
Köttbullar med penne i citron- och basilikasås
Ingredienser:
360 g pasta penne (eller annan pasta)
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
mjölk
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad basilika
salt
svartpeppar
smör
vatten
vetemjöl
1 tärning kycklingbuljong
1 citron
1 kruka basilika
1 dl Crème Fraiche
Haricots Verts
Körsbärstomater
Sätt ugnen på 225 grader.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ca 500 g nötfärs med 1/2 dl ströbröd, 1 dl mjölk, 1 msk tomatpuré, 1 tsk torkad basilika, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Rulla färsen till ca 16 köttbullar. Lägg i en smord ugnsform och stek mitt i ugnen 13-15 min, eller tills köttbullarna är genomstekta.
Smält 1 msk smör i en liten kastrull. Tillsätt 1 msk vetemjöl. Vispa ner 2 dl vatten, 1 dl mjölk och 1 tärning kycklingbuljong. Koka upp och låt koka 2-3 min under omrörning.
Finriv det yttersta gula skalet av 1 citron. Finhacka blad av 1 kruka basilika. Rör ner 1 dl crème fraiche, citronskal och basilika i såsen.
Värm 250 g haricots verts enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp 1 ask körsbärstomater i en skål.
Servera köttbullar med citron- och basilikasås, pasta och grönsaker.
Imorgon ska jag operera lilla stortån. Så nu har jag tvättat både håret och kroppen i Descutan. Ska göra om samma procedur imorgon innan operationen. Lustigt att behöva desinfektera hela kroppen 2 ggr bara för att skära lite i en tå.
Jag ska också vara fastande och får inte äta eller dricka något 6 timmar innan op. Tur att jag ändå hade tänkt att ha en 5:2 dag imon :-)
God Natt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar